Destructie: 7 X in 2004; 11 X in 2006
Brandstichting: 0 X in 2004; 3 X in 2006
Constructie: 8 X in 2004
Constructie: 15 X in 2006: laatste foto hier; eindstand hier

"Zeg nu zelf, zou u dit bord niet willen afbreken?"

Normaal zou 'ik' een rustig en zeer tijdelijk informatief propagandaverschijnsel langs de walleweg moeten geweest zijn, maar een aantal mensen in de buurt beslisten er voor de tweede verkiezingen op rij heel anders over.  Mijn publiek leven is namelijk vooral te wijten aan talloze verkrachtingen, vertrappelingen en nu op de koop toe een brandstichting. Maar het ergste vind ik toch dat een VLD'er uit mijn straat nu ook aanstoot geeft om racistisch mij koelbloedig te laten vermoorden.  Nochtans heeft net Brussel beslist dat 'aanleiding geven tot' voldoende is om een hele partij naar de verdoemenis te zenden en werd de grondwet toch aangepast zodat ik mij op de anti-discriminatiewet kan beroepen? Francis Devriendt vond mij in elk geval belangrijk genoeg om deze foto van mij te nemen en op zijn fotoweblob te schrijven hoe afschuwelijk lelijk ik ben dat ik daarom alleen al moet vernietigd worden... Nochtans heb ik hem hier al in 2004 samen met een landbouwer gezien werd vlakbij dit hoekje dat van mij werd afgescheurd in de vorige verkiezingen in 2004 omdat daarop deze tekst "respect voor dit bord aub - wij breken de andere ook niet af, en we zetten deze toch altijd terug - www.bellegoed.be" stond en hij dat eraf wou.

Mits naamvermelding naar Francis Devriendt, mag ik zelfs zijn tekst overnemen:

"In mijn mooie gemeente Bellegem staat op een prachtige plaats midden in de velden -Eigendom van een Bellegemse landbouwer - een bord van een partij die middels haar naam pretendeert het belang van ons Vlaanderenland te verdedigen. Niet mis als ambitie natuurlijk.
Maar sinds het verschijnen van het bord een drietal weken geleden ontspint zich een strijd tussen een openlijke opbouwer (inmiddels met naam en gsm, verlengd wegens succes) en n of meer verborgen afbrekers van het bord. Ik heb er een dubbel gevoel bij.

Enerzijds denk ik dat de partij die prentedeert op te komen voor een "leefbaar Vlaanderen" -ik vind Vlaanderen behoorlijk "leefbaar"- een punt heeft dat haar borden -en ik verfoei de partij- in een leefbaar Vlaanderen moeten kunnen blijven staan.

Anderzijds vind ik dat een partij die opkomt voor een leefbaar Vlaanderen -en bij uitbreiding elke partij met gelijk welke slogan- zich zou moeten onthouden van het plaatsen van lelijke verkiezingsborden op n van de mooiste plaatsen van Groot-Kortrijk, zeker als men er passeert bij het licht van de avondzon in september.

Zeg nu zelf. Zou u dat bord niet afbreken?"

Natuurlijk is Bellegem behoorlijk leefbaar, en de Bellegemnaars willen natuurlijk niet zoals Antwerpen of zoals Kortrijk worden.  Maar dan toch verrassend dat Francis Devriendt op zijn zelfde site (ik ben een verkiezingsbord met internetverbinding dat veel tijd om te lezen heeft) tegengesteld zegt: "Ik pik dit pestspelletje van de Stad [Kortrijk] niet" en "in mijn straat in Bellegem is er zo een doodrijderszone waar zelfs de voetpaden zijn afgeschaft (mei 2004)", of "Scheldewater bulkt van de vrouwelijke hormonen (21/11/03)", of "dat zij een inspanning moeten doen om het Nederlands te leren."  Waar zit zijn verdraagzaamheid dan? Om maar te zwijgen van dit euvel waarin hij klacht indiende tegen mijn baasje en er zo via de VLD-tuchtcommissie persoonlijk voor zorgde dat hij als een van de eersten voor de tuchtraad van de VLD kwam voor deze banner op zijn site.  Op die wijze is hij zelf verantwoordelijk dat ik hier gezet ben door mijn baasje en dat niet de VLD-poster hier maar het Vlaams Belang poster hier hangt!

Francis Devriendt heeft echter wellicht gelijk dat ik, net zoals velen onder ons, moeders mooiste niet ben van constructie.  Maar je moet je maar eens inbeelden dat je geplaatst wordt en dat je maar liefst vijf keer in vier dagen in elkaar geslagen, vertrapt, vernederd en dan op de koop toe nog in brand wordt gestopt. Ik denk dat hij er zelf ook niet meer zo mooi zou uitzien! Mijn baasje nam filmde trouwens vandaag 05/09/06 deze afbraak in de Doorniksewijk, en vroeg aan een van de twee bouwvakkers van dat bedrijf op hij zo zwaar gekwetst was door brokstukken, maar nee, hij en zijn collega werden vrijdagavond 01/09/06 nog met zeer ernstige wonden aan de ondergrondse parking bij de Schouwburg knockout geslagen en gestampt en de ene kwam pas in de spoeddienst van de kliniek terug bij, terwijl de dader, een levensgevaarlijke kickboxer van onbepaalde origine, na 12 h terug vrijgelaten werd uit het Kortrijkse politiekantoor.  De schadeclaim zal aanzienlijk zijn, omdat hij nog steeds geen gevoel had en zijn gezichtszenuwen beschadigd waren door de stamp in het gezicht van de kickboxer, maar wellicht zal dat toch niet kunnen uitgevoerd worden, want de dader was volgens de verklaring van de bouwvakker zelf volgens de politie al voor meer zaken gekend. Naast deze afbraak staat trouwens de foto van onze burgemeester met deze slogan "verder bouwen aan Kortrijk".

Maar daar ik wel gediend ben met zijn aandacht n met het eerste persartikeltje over mij in twee kranten n.a.v. dit opgestelde PV, heb ik aan mijn 'baasje' gevraagd mij ook op internet te zetten en mij beroemd te maken!

Intussen wou ik ervan profiteren om ook mijn broertje uit de Processiestraat hier in beeld te brengen, die door de VLD'er van de Koekeliere in Bellegem (er staan 3 Bellegemse zelfstandige VLD'ers op de lijst van de VLD) bedreigd werd om vervangen te worden door een nog blauwere versie (hoewel ik die blauwe persoonlijk nogal rood, minstens nog lelijker paars vind) en alle landbouwers duidelijk wl zeer gelukkig zijn met onze mooie 'oogst'. Hierbij sprak hij d eigenaar aan die bij hem een pintje kwam drinken, dat het toch ongehoord was dat hij een VB-bord toeliet terwijl hij op de VLD-lijst voorkomt...

VAN BELLE Jean Marc - info@vb.be - Homepagina