Mijn baasje

Ik ben hier als verkiezingsbord natuurlijk niet vanzelf geraakt. Nee, in samenspraak met de eigenaar van deze grond werd ik toch al zeer vroeg geplaatst door een werklustig en ondernemend groepje bestaande uit Wilfried Depauw (die de vorige verkiezingen mij hier ook de eerste maal gezet had), Maarten Seynhaeve en mijn echte baasje die mij elke dag komt verzorgen en eten en drinken geven VAN BELLE Jean Marc uit Bellegem (meer info over deze laatste op deze link alsook priv informatie op deze link maar hij heeft eigenlijk een 20-tal internetsites en zelfs eentje die www.walleweg.be noemt).

Hoewel hij zeer saai en dikwijls met fiscale aangiften en cijfers omgaat, heeft hij drie toffe kindjes die alle drie op de wielvelgen van zijn auto staan: Floris de denker, Marieke de doener, Stientje de ziener... Voor de mensen die weten dat de auto's hier meestal vier wielen hebben: Ja hoor, zijn echtgenote staat op het vierde wiel zoals op deze foto hier zichtbaar, een Dakini is een goddelijke leermeesteres voor iemand die denkt een boeddhistisch nederig pad te moeten betreden en zich in dienste dient te stellen van anderen.

Hij was echter duidelijk de enige van de drie die niet zo politiek is als de anderen.  Ik hoor altijd dat het zijn bedoeling is, om na bijna vijftien jaren belastingen berekend te hebben als boekhouder-fiscalist, de volgende zes twaalf jaren eens na te zien waar al die belastingen naar toe gaan.  Net daarom staat hij als voorzitter ook niet bovenaan de verkiezingslijst, maar koos hij zijn huisnummer om in het midden van de Kortrijkse lijst te staan.  Voor een OCMW-raadsfunctie, heeft hij geen verkiesbare plaats nodig, en hij vindt dat hij eerst nog veel te leren heeft.  Vannacht 07/09 kwam hij nog al gierend van het lachen naar mij, dat hij het toch oh zo koddig vindt dat op sommige plakkaten hele rijen mensen staan die zich allemaal oh zo belangrijk vinden, maar waar je anders nooit iets van hoort.  De recordhouder is een zeker Quicky (is dat niet de spitsgebroeder van Flupke?) die van die even lachwekkende artikels schrijft als dit hier waarin hij zegt dat hij met een elektronisch documentje de bedrijven maar liefst 2,8 miljoen euro op jaarbasis bespaart. Ik denk niet dat er een landbouwer is die dat begrijpt, veel erger nog, ik denk niet dat er een landbouwer is die ook maar een vereenvoudiging heeft ontmoet de afgelopen zes jaren, zelfs niet sinds de groenen door hun eigen kiesdrempel de paarse Titanic dienden te verlaten. Hij zwijgt ook van de miljoenen dat dat ministerie zelf verspilt en het is nog meer lachen geblazen met het artikel dat hij in het VLD-nummer laatst een Schepen van Vereenvoudiging wou aanstellen in elke stad. Wie zal dat betalen of gaan we Beernaert - Schoepen en Rombouts daarvoor terug aanvaarden en moet eenvoud niet iets zijn dat elke mandataris in zijn programma moet opnemen? Trouwens waar gingen al die miljoenen naartoe van alle publicaties waarin hij vroeg om hem te helpen met voorstellen, want die jongen heeft zo'n hoog IQ dat hij zelf niet kan vinden wat er allemaal moet vereenvoudigd worden.

Maar ik wijk af en ging wat roddelen over mijn baasje.  Hij vindt dat de mensen eerlijk moeten stemmen op wat zij willen.  Ofwel op een persoon waarin ze persoonlijk geloven, en die ze nadien ook moeten helpen aan hun woord houden. Ofwel eerder op een lijstbolletje bovenaan (naar het schijnt moet je dat met een rood kleurtje doen) zodat die partij dan zelf een beetje kan doen wat ze wil doen daarmee. Ik ga je een paar zaken vertellen die wel, maar die ook niet op zijn andere sites staan:

Zo ik hoop dat ik als plakkaatje je wat warm heb kunnen maken om nog meer te lezen dan wat er op mijn buikje en rugje staat.  Maar ik hoop ook dat ik je niet te warm gemaakt heb, dat je mij nu ook in brand ga willen steken.

En ik hoop vooral dat jij ook gelooft in je eigen intelligentie en dat je zelf wel je mening vormt en in eer en geweten zult het bolletje bovenaan kleuren bij de partij die volgens jou het beste geschikt is, of uitzonderlijk een bolletje bij de persoon die ergens niet bovenaan maar in het midden of naar het einde van een lijst staat, omdat je per se zou willen dat die persoon zelf binnen die partij de touwtjes in handen moet nemen.

Met mijn baasje hoef je dat niet te doen. Hoewel hij circustechnieken leert momenteel (zie deze videoclip en deze zware videoclip die veel kindjes die gaan zwemmen in Waregem-Zwevegem-Roeselare-Brugge zullen herkennen omdat hij hen die trucjes ook op veilige manier leert) omdat hij vindt dat de huidige politici pure showbeestjes zijn, werkt hij eigenlijk liever altijd op de achtergrond en heeft vooral als bedoeling de komende jaren de mensen te informeren waar het belastinggeld nu exact allemaal naar toe gaat (eerst van Kortrijk, maar hij laat zich niet afleiden door de truc 'dat het gefinancierd wordt met federaal geld' want dat is evenzeer belastinggeld in zijn ogen).  Net daarom staat hij ook in het midden. Hij is voorzitter van de afdeling Kortrijk omdat hij wel verantwoordelijk wil zijn voor de problemen, maar tegelijkertijd vanuit het midden elk van de andere kandidaten altijd zo snel mogelijk wil kunnen bereiken om hen te ondersteunen en ook terecht te wijzen als ze wel iets fouts zouden doen.

 

www.vlaamsvierkant.be - Reacties - info@vb.be