2004

Misschien deze link naar www.walleweg.be even vooraf: Diverse documenten met politieke beloftes; kostprijzen en Bellegemse brief aan landbouwers uit 2000. Daar kan eventueel nog wat achtergrondinformatie in staan die nuttig kan zijn.

Ik vervolg mijn geschiedenis:

Eigenlijk was het erger in 2004 dan nu in 2006, want daar werd ik zelfs eens meer dan 300 meter ver in een weide gesleurd.  Ik was eerst bang dat mijn 'baaske' het ging ontzien en mij ging laten liggen (zoals dikwijls gebeurd met veel collega-borden van mij die verwaarloosd achtergelaten worden, 't is zoals met huisdieren: Voor velen is het leuk de eerste maand en dan stoppen ze ze liever in het asiel), maar integendeel, hij maakt er samen met mij een sport van om ideetjes uit te vinden, om aangepaste teksten op mij te kleven, en plots zelfs een scorebord te schrijven op mij waarin ik fier als een gieter natuurlijk altijd won.  Ja, want ik wordt natuurlijk altijd 1 X meer opgebouwd dan dat zij mij kunnen afbreken (als mijn baaske het volhoudt natuurlijk).

Ik werd in 2004 net zoals in 2000 geplaatst door Wilfried.  Ik had intussen al zeer dikwijls de lichte vrachtwagen van die 'Van Belle' uit Bellegem zien passeren (met zijn kindjes nam hij altijd deze weg om in vakantiestemming te komen, maar ook ging hij langs hier naar de Rodenburgschool in Marke en soms zelfs naar Don Bosco), maar plots werd ik helemaal in elkaar geslagen.  Wilfried zelf passeert hier niet dikwijls, en hoewel mijn baaske al lang een VLD-lidkaart had (hier vind je het bewijs daarvan, 't strafste is zelfs, in 2006 had de minister van vereenvoudiging beter eens bij de VLD wat orde op zaken gesteld, want toen kreeg mijn baaske plots wéér een lidkaart van de VLD voor 2006!), had hij zoals de meeste advocaten ernstige bedenkingen bij het Cordon Sanitaire, het vreemdelingenstemrecht en vooral eigenlijk de bedreiging van de vrije meningsuiting. Mijn baaske gelooft enorm in de goedheid van de meeste mensen (hij zegt zelfs "tot ze zelf het tegendeel bewijzen") en kon er niet tegen dat ik niet hersteld werd. Hij herstelde mij helemaal en maakte mij zelfs extra stevig vast met hout uit zijn eigen tuin en schroefde mij vast met extra vijzen die hij hier achter de hoek bij de doe-hetzelf-zaak van Rollegemknok kocht.  Ik werd nogmaals gekraakt, en nu deed hij het onmiddelijk en kwam mij zelfs dagelijks opzoeken om te controleren hoe het ging.  En toen werden de anderen zeer kwaad en werd ik zeer hardhandig aangepakt.

U vindt het volledige relaas op de archieven van een subrubriek die toen op zijn site http://logocom.be stond en die nu terug even van tape werd gehaald op  deze archieflink "Wie valt wie aan" van 2004.

Ze gaven het niet echt op, maar na de verste verplaatsing die u hieronder links zag,  werd ik rechts terug geplaatst.

Hieronder zie je een paar van de vernielingen (het herplakken alleen werd niet meegerekend), maar de buurtbewoners kregen steeds meer respect voor mijn baaske die zonder morren alles telkenmale hermaakte en verbeterde.  Rechts onderaan zie je de geïmpregneerde latten die hij nog over had van zijn vals plafond dat hij hij voor zijn vrouw in de keuken en living stak.

Maar soms stond het ook zo hard vast dat ze enkel mijn papieren kleren van mij scheurden en met modder bekladden. En dan plots eind 2004 versierde mijn baasje zijn lichte vrachtwagen met deze tekst hieronder (het Waalse-Luikse dialect links is zeer leuk).

Ik was hoedanook blij toen het verkiezingen waren en ik aan alle klanten een blaadje kreeg met 'Bedankt kiezers' en ik mooi en knus werd opgeborgen voor 2006.

Klik links om naar 2006 verder te gaan.

www.walleweg.be - Fietspad???