Nova Civitas (doel: bijdragen tot de kennis en het begrip van de idealen van persoonlijke en economische vrijheid)

Op http://www.novacivitas.org vindt u nog een groep intellectuelen zonder paardenbril die zich wèl al lang bewust zijn van de werkelijke problemen.

Hun verslag omtrent de verkiezingen aan het adres van de VLD, getuigt volgens mij van een scherp inzicht, maar in tegenstelling tot mijzelf, hebben zij geen breuk gepleegd en pogen zij alsnog de VLD uit het slop te halen.

Hopelijk slagen zij erin, de leden de hand te laten rijken naar het Vlaams Blok om te besturen, als de CD&V dat niet wil.  Tot slot kun je met de gegeven percentages in onderstaande verslag duidelijk lezen dat zelfs het Vlaams Blok & VLD samen een mooie meerderheid zouden kunnen behalen.  Ook de kennis van beide partijen kan redelijk aanvullend werken, maar ik hoop dan wel dat er meteen werk wordt gemaakt van een open boekhouding van de begroting en afschaffing van ministeries die er duidelijk te veel aan zijn de laatste tijd (met mooie federalisering moet dat zowel aan Waalse als aan Vlaamse kant zéér veel extra middelen opleveren!).

Hieronder hun verslag (toestemming aan info@novacivitas.org werd heden hiervoor gevraagd en zal normaal bekomen worden).

http://home.scarlet.be/~pin85839/motie13062004.pdf

In artikel http://home.scarlet.be/%7Epin85839/crvb.pdft vindt u duidelijk dat Nova Civitas in zijn echt vrijere debatcultuur nooit meegewerkt heeft aan het Cordon Sanitaire.  Een frappante uitspraak in dit artikel is het uitgangspunt van Marc Platel dat de regering Paars enkel tot stand kwam dankzij de medewerking van... Laken.  Inderdaad, er werd zo dikwijls van het bed-laken gesproken om in het midden of aan de kant te liggen, en voor het Vlaams Blok was in bed nooit plaats.  Nu ik denk dat het Vlaams Blok vooral werkers onder zich heeft, i.p.v. slapers.  De onwil van de drie partijen kan volgens mij echt niet anders meer verklaard worden dan door geheime afspraken met het Koningshuis, waarvan Beysen me vertelde dat de macht nog steeds niet mag onderschat worden.  Want aan de bron is er wèl duidelijk wil eindelijk eens te handelen!

VAN BELLE Jean Marc
info@logocom.be