Van:††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† walter callebaut <walter.callebaut@telenet.be>

Verzonden:†††††††††††††††††††††††††††† vrijdag 4 november 2011 13:27

Aan:††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† info@logocom.be

Onderwerp:††††††††††††††††††††††††††† RE: wat is de bedoeling ?

 

U mag de mail plaatsen ,

 

Van: info@logocom.be [mailto:info@logocom.be]
Verzonden: dinsdag 25 oktober 2011 15:23
Aan: 'walter callebaut'
Onderwerp: RE: wat is de bedoeling ?

 

Wow, mooie en interessante tekst. Mag ik deze mail online zetten met uw naam erbij op de plaats waar u het zelf wenst in de pagina over rilatine?

 

Zo kunnen we beiden onze mening behouden met respect voor elkaar, want het is inderdaad moeilijk achteraf te kijken aan wat het toe te wijzen is.  Ik ga af op de medische onderzoeken die verwezen naar de ontdekking van amfetamines in het vele zweet van zijn t-shirts en het feit dat men in ScandinaviŽ meteen de juiste gevolgtrekkingen gaf omdat er zoveel hartstilstanden zijn bij amfetaminegebruikers. Ook mijn zoon was de enige met lange tijd hartritmestoornissen en zoals u stelt, rilatine kan dubbel werken (verdovend maar in die zin ook oppeppend zoals de meeste drugs).

 

Hopelijk hoor ik binnenkort meer van u en dank voor uw mooie uitleg!

 

+JMVB

 

Van: walter callebaut [mailto:walter.callebaut@telenet.be]
Verzonden: zondag 23 oktober 2011 11:09
Aan: info@logocom.be
Onderwerp: wat is de bedoeling ?

 

Hallo ,

 

            Bent u de auteur van het artikel Rilatine ? En dan brengt u dat maar even in verband met Tom Simpson ?

Ik ben vader van een redelijk zwaar mentaal gehandicapt kind dat dagelijks Topomax , 2000 mgr Depakine , 4 dippinperons en Alprazolam moet in nemen , voor 1 m62 weegt ze nu 89 kilo waar ze tot voor 13 jaar geleden op haar 16 een modepopje was met haar 55 kilo .Nu zou ze in aanmerking komen voor 1 speciaal aangepaste fiets ( 3 wielen ) omdat ze te dikwijls valt met haar gewone fiets

            En ik heb ook weet dat ADHD patiŽnten rilatine innemen , eerst dacht ik * hoe kan dat nu , rilatine is opwekkend middel en ADHD patiŽnten zijn al zo druk ?Men heeft me uitgelegd dat negatief met negatief positief kan werken .

            Dit terzijde , uw aanval op Tom Simpson , ik heb die hele geschiedenis goed gevolgd en pas de laatste jaren durft men   de ware feiten te bespreken ?

Tom had Tonedrone ingenomen , maar was dit de oorzaak van zijn dood ?

Tom was in 1965 wereldkampioen geworden en ontving voor die tijd 5 miljoen per jaar , wat een fortuin was .Hij investeerde al dat geld in een gloednieuwe villa te Mariakerke dat pas af was twee dagen voor de start van de tour 67 .Hij had grond gekocht te Corsica en had bouwprojecten op til staan om na zijn carriere financiel gerust te zijn .

           Hij won dat dezelfde jaar ook de ronde van Lombardije  en eind 65-begin 66 brak hij zijn been op skivakantie te Saint Gervais waardoor hij in het voorjaar al de klassiekers moest laten passeren , dat gegeven was een verlies van miljoenen .. Dat jaar 1966 viel hij ook in de tour 66 in de afdaling , en 67 moest Tom bevestigen of zijn salaris zou minderen en dat was van al zijn kopzorgen nog het ergste wat hem kon overkomen .

Feit ook dat in 67 de tour bazen besloten om terug met landenploegen te rijden en met alle respect voor sommige Britse renners , 5 op de 9 aangeduide renners waren amateurs en konden niks doen voor Tom .

Tom had alles op de tour gezet , won Paris-Nice , twee ritten in de vuelta en wat men ook verklaarde* Tom wist goed genoeg dat hij de tour niet kon winnen met al die handicaps , alhoewel Tom in 62 derde had kunnen eindigen , hij stond vlak voor het einde op die  plaats maar 1 val in een van de laatste ritten deed hem naar de zesde plek tuimelen .

          Tom s plan was  1 of 2 ritten winnen , enkele dagen de gele trui te dragen en top 3 eindigen .In 1 alpen rit eindigde hij vierde en stond op de zesde plek op 5 minuten , Pingeon had met een monstervlucht de gele trui genomen met minuten voorsprong maar alle andere favorieten stonden bijeen .

         In die jaren kregen de renners slechts 4 bidons water toe bedeeld en drinken van de volgwagen krijgen mocht niet ( dat was voor iedereen zo , dat weet ik ook wel ), maar enkele dagen voor de rit over de Ventoux had Tom vervuild water gedronken , volgens bronnen afkomstig uit een beek en kreeg diarree en kon daarom zijn kansen niet verdedigen in de elfde rit , hij verloor meer dan 3 minuten .

Nu moest die Ventoux zijn tour redden , alle ploegmaats adviseerden Tom om op te geven maar er was ook het voor contract met Salvarini , waar hij nog 2 tot 3 seizoenen goed geld kon verdienen als hij Gimondi ten dienste wou zijn .Maar dan moest hij wel in de top 10 eindigen en Parijs halen .En de dag voor de Ventoux kwam Tom s manager zeggen dat Tom in die tour een prestatie moest neer zetten of zijn prijs voor de na criteriums zou fors dalen .Nu zijn er al veel reportages op televisie geweest en het is geweten dat Tom net als zoveel andere renners middelen gebruikte om te presteren .Maar volgens mij weet u goed genoeg dat destijds die pillen enkel werkten op het zenuwstelsel , het verborg enkel dat je over de vermoeidheidsdrempel waart gegaan , wanneer je het de hele tour nam ( 21 dagen of zo ) zou je niet eindigen .

       Op youtube zie je een zeer zieke Tom toch de start nemen in die fameuze etappe .Wat een grove fout was maar hij dacht aan zijn toekomst en hoopte met de betere te Carpentras over de meet te rijden en zo zijn zevende plaats te redden , wat een gezonde Simpson gemakkelijk zou aankunnen .

       Hij nam voor de start 5 tonedrones  , ik heb me laten vertellen dat het een middel was om spierkrampen tegen te gaan , in zijn zak zaten nog enkele ongebruikte pillen .

Aanvankelijk kon hij het tempo aan dat de zeven leiders tijdens de beklimming onderhielden , doch hij zat zeer slecht en enkel zijn onverzettelijk karakter deed hem aanklampen .Iets voor aanvang van de beklimming van de REUS  had Denson drinken gaan ophalen in de kroegjes , en de laatste die hij kon bevoorraden was Tom , die zat al van voor in het peloton en Tom  smeekte om drinken en hij nam de Brandy aan en nam een forse slok .Nu tot aan Chalet Reynard kon Tom met moeite aanklampen maar plots moest hij zijn gezellen lossen , Aimar kwam hem een Cola aan bieden en raadde Tom aan om gewoon samen op hun tempo de schade te beperken en na de afdaling terug aan te sluiten wat Aimar is gelukt trouwens .Doch Tom luisterde niet hoewel Aimar en Simpson best met elkaar konden opschieten .Tom versnelde en nam 200 meters en kreeg een geweldige ram , had hij toen gestopt zou er niks gebeurd zijn doch hij wou de berg op en terug in het kopgroepje , hij besefte niet eens dat hij verslagen was .Mijn vrouw is diabetes , en wanneer haar glucose te laag staat raakt ze in coma , ik heb moeten leren wat te doen om haar te helpen .Volgens mij heeft Tom al de signalen genegeerd , hij had zulke inzinkingen al gekend , rijden tot alles gewoon op was , maar nu was het anders , ziek, de geweldige hitte , de stress en de overmatige inspanningen plus de pillen die hem overmoedig maakten in combinatie met de whisky .Plus dat hij bij de eerste val terug op zijn fiets werd geplaatst en ik vrees dat Tom te ver was om gered te worden .

       Nu de doping heeft bijgedragen tot de dood , maar de pillen zijn niet de doodsoorzaak .Trouwens , ik heb recht van spreken , ik lijd aan zware allergie aanvallen met astma .In 2005  kreeg ik te Elverdinge een zware aanval en ik wist niet eens wat er gaande was , tot ik wakker werd in de ambulance , mijn vrouw had door de juiste inlichtingen te verstrekken aan de Mug mijn leven gered , ik had door zuurstof gebrek een zware epilepsie aanval gekend en had tien minuten in levensgevaar geweest .Mijn jongere broer kende in september 2008 dezelfde aanval , maar had veel minder geluk Ö.. de dokters dachten dat mijn broer in paniek was en gaven aan een patient die dringend zuurstof nodig had een zware spuit die kalmerend moest werken ÖÖÖ. Zijn hart viel stil en om die fout te herstellen duurde het 15 tot 20 minuten eer men terug hartslag had

Men heeft mijn broer 10 dagen later afgekoppeld , zijn hersenen waren dood .Ik kan mezelf tot op heden toe niet vergeven niet uit mijn bed te zijn gestapt toen de ambulance hier stond , want toen leefde hij nog

Maar mijn broer vertelde ook niet wat er juist was , had ik er bij geweest waren we nu op dit moment in onze stamkroeg een partijtje gaan biljarten .

    Ge moet ook geluk hebben wanneer er medische hulp aan te pas komt , Met het drama Simpson waren we in 67 , nu staat de wetenschap veel verder ÖÖ ook al heeft mijn lieve broer in 2008 ook geen geluk gekend

Maar ik begrijp niet waarom men Simpson altijd moet bestempelen met junkie , drugsdode , de levensverzekering is zelf uitbetaald destijds , dus gaat men niet uit van zelfmoord .

Ik lijd nu wel aan zware allergie maar fiets wel , en soms rij ik ook eens tot alles zwart voor mijn ogen word ,

 

 

Sportieve groeten

 

Walter Callebaut

De Bosschaertlei 14

2620 hemiksem


Geen virus gevonden in dit bericht.
Gecontroleerd door AVG - www.avg.com
Versie: 10.0.1411 / Virusdatabase: 2092/3974 - datum van uitgifte: 10/25/11