Mijn absoluut lectuur-meesterwerk van dit decennium:

Hoewel ik GEEN echte lezer ben (ik vindt [*]dat lezen de creativiteit in mijn geest te veel remt en beperkt; een bizarre opmerking, maar het klopt wel, besef ik na 40 levensjaren), kan ik er natuurlijk niet van onderuit met mijn verschrikkelijke interessehonger wetenschappelijke artikelen te lezen.  Dit maakt mij tot natuurlijke lezer van de Tijd enerzijds (als boekhouder-fiscalist en politicus-in-wording kan dat moeilijk anders), en van EOS anderzijds (voor mijn journalistieke en wetenschappelijke zijde).

Ik was dan ook ten zeerste benieuwd naar de nieuwste uitgave "PSYCHE en BREIN" die ik iedere lezer-denker aanraad onmiddellijk en stande pede aan te schaffen via de link op de afbeelding hiernaast (http://www.eos.be/abo/eosspecial.htm).  Ik heb dit al doorgemaild naar mijn cliënten dokters; mijn klanten bedrijfsleiders; de orde van psychologen; Beernem en Ieper (gedeeltelijk grapje) en wie het ook maar wil (of niet wil) horen of lezen.

Voor het eerst heb ik deze week dan ook veel tijd verloren aan deze lectuur (niet lec-duur, 5 EUR maar), en - zeer uitzonderlijk voor mij - af en toe zelfs stukjes te herlezen (mijn linker hersenhelft gaat achteruit?). Elk, maar dan ook elk artikel vormt een helder overzicht van hoe simpel (zij zeggen: moeilijk) het hier boven in ons hoofdje gaat.  En of je het nu als gelovige of ongelovige wetenschapper leest, het is subliem, subliem.  Een paar artikels heb ik in .PDF hieronder vermeld, omdat ik ze nodig had voor onderdelen van mijn site.  Ik plan als journalist hier ook nog een persartikel over te plegen, maar daarvoor ontbreekt me nog eventjes de tijd.  U merkt het desnoods wel in de media. 

Paar van de 124 blz. sublieme lectuur (natuurlijk altijd kritisch te lezen)

>> Artikel 'Ieder zijn creatieve doorbraak': met interessante bemerking naar scholen toe: Onze opvoeding doodt de creativiteit!

>> Artikel 'Pillen of Praten? De behandeling van ADHD' 
Let wel: de rilatine wordt niet ècht besproken want het zegt niets over de lange termijn werking van rilatine en gaat niet in op de afbraak van de zenuwuiteinden en zelfs het scheuren van celmembranen en het probleem na jaren dat het hart niet meer kan gereanimeerd worden.  Daar bestaan wèl al onderzoeken over, maar ik begrijp dat Scientific American zich (nog) niet kan permitteren de commerciële medische wereld voor de borst te stoten (rilatine is een enorm winstgevend product; bij ons wordt het ingevoerd vanuit Spanje).  Zie misschien ook onze eigen link hierover op http://logocom.be/technisch/medisch/rilatine/ maar ook dat moet u natuurlijk kritisch lezen en desgevallend met een bevoegde en daarvoor bekwame medische onderlegde arts bespreken (therapeuten hebben geen zo'n lange doktersopleiding, laat ons duidelijk wezen - ere wie ere toekomt!).
>> Artikel 'Wonderkind of Total Loss': over hoogbegaafdheid, let op men spreekt van IQ's boven de 130, maar ook dat moet je met een korrel zout nemen.  Een kind dat in het eerste komt (zoals toen onze floris) met ouders die al van kindsaf veel tijd vrijmaakten en bijvoorbeeld een liefhebbende moeder 'bezitten' die natuurlijk inspeelt op al zijn/haar vragen, heeft dikwijls een voorsprong als ze het testen (simpele vorm van relativiteit, E=m.c² heb je zelfs in zijn eenvoudige versie niet nodig hiervoor)..  Maar ik weet zeker dat mijn IQ in het zesde middelbaar op schools vlak zeker zeer laag moet gelegen hebben, want ik was meer geïnteresseerd in niet-schoolse vakken en in penne-vriendinnetjes ("journalistiek en interesse in postzegels" noemd ik dat dan, ahum) dan in schoolse vakken.  Het 'leren' heb ik pas echt graag gedaan nà mijn studies, en dan zonder beperking en omdat je dan alle zever ertussen kunt laten vallen en doelgericht leert.  Doe anders ook eens de classiq IQ-test (let weeral op: 't is Amerikaans en dat schools niveau is anders dan bij ons Vlamingen) op www.tickle.com (mijn resultaat vind je op deze link maar dat klopt zeker niet, want ik heb geen IQ van 133, net zomin als mijn zoon die bij een test boven de 140 ging.  Als dat waar is, moeten mijn dochtertjes nog veel hoger scoren want die hebben een sterkere vrouwelijke intuïtie dan ik maar zijn falingsgevoeliger (of hebben dat al minder ervarend dan ik) en zouden bij een test dan wellicht ook lager scoren (marieke van 10 staat op relationeel inschattingsvlak soms al verder dan ik).  Ik heb altijd een paar zakken zout mee als ik zoiets lees of afleg.  Mijn kennisbagage heb ik trouwens grotendeels te danken aan het feit dat ik (onder andere) zeven broers had en wij dus aan tafel chicaneerden over delingen door nul (mezelf?) en zo.

>> Deze PDF's zijn niet afdrukbaar omdat ik enorm respect heb voor dit type lectuur en het auteursrecht
>> Toestemming voor deze link wordt heden gevraagd aan eos zelf; klik op de ''cover-girl in supra (eens iets anders dan de typische blote vrouwtjes) om te bestellen.  Nochtans, de pupil lijkt vergroot tegenover het buitenlicht en het oog is vochtig, zodat een man  onbewust denkt dat die vrouw seksueel geïnteresseerd is in hem èn van het gezonde type is voor de voortplanting (typische truc die journalist natuurlijk moeten herkennen, misschien met een EOS 300D-achtig fototoestel genomen aan de natuurreflectie in het oog te zien? - ik wacht op de Sony Cybershot R1 met CMOS van 10.3 MegaPixel om eens te testen).  Wie zei ook weer dat cultuur slechts een laagje vernis is en dat wij eigenlijk nog een zuivere savanne-mens gebleven zijn met puur territoriumgedrag? 
Geliek èt ie (dia-likt).

Artikel in supersnel tempo zonder oog voor een mooie layout maar met de nodige creativitijd geschreven door een door dit boekje zeer gelukkige lezer/schrijver/onafhankelijke denker VAN BELLE Jean Marc.
Bellegoed, Bellegem, 17 september 2005.

[*] Deze 't' is n.a.v. het artikel creativiteit.  Het blijft namelijk de vraag of ikzelf dat vind, dan wel een 'derde' iets in mijn hersenen...  Vandaar: vindT.
Natuurlijk doe ik dat ook om de lezer wat op stang te jagen.  Wetenschap mag nooit saai zijn en moet zichzelf relativeren. 

Staartje (het hersenvenijn...)
En in ultimo: ik denk alleen maar dat ik denk.  Mundus vult decipi, decipiatur ergo? Nee, loquendi libertatem custodiamus (P.S.: heb geen Latijnse gevolgd hoor, maar in mijn legerdienst wat Italiaans opgehaald en aandachtig geweest in de leenwoorden in 't zesde moderne bij Laitem die wist dat hij niet kwaad mocht worden omwille van zijn hartproblemen). Nothing seems what it is? Everything does!  Net zoals een kus die maar een opdruk is die door afdruk indruk maakt op de bloeddruk en met nadruk vraagt naar herdruk -  Homo ludens, homo viator, homo zagemens... STOP (kinderen hebben geen remmen en wie moest ook alweer het laatste woord hebben > yes, my brain above lightspeed! no, death (does not exist, life neither (en haakjes gaan (open en (open... dus klopt mathematisch niet = wordt vervolgd... (((

;-)>     

is variant op sms-taal  ;) maar heb zeer functionele neus en baard, bestond ook al in 1987 aan de unif hoor, moderne mensen.