logocom vin diras bonan nokton...

Overlijden & begrafenis Roger Van Belle

Roger Van Belle is mijn vader en bracht samen met Monica Deleu 11 kinderen voort van een beetje een 'apart' kaliber.  Wat we echter aan een zijde zogezegd teveel zouden hebben, is volgens mijn nederig inzicht een grote handicap aan de andere kant.  Om mij zoveel mogelijk afzijdig hier tegenover te houden vindt u hieronder een aantal zaken omtrent zijn overlijden.  Nieuw 2011: tot stap 9 teruggevonden in lijn VAN BELLE (1700-2011), zie deze tabel

1. Zijn eigen afscheidskaartje
2. Rouwuitnodiging van moeder + 11 kinderen samen
3. De tekst uit de mis van 'de' Van Belles dienen desgewenst en specifiek gevraagd te worden aan de zoon/dochter in kwestie (vraag van M-Claire)
4. Eigen opmerking in continu-tekst (kan het niet laten) over twee uitersten van vaders 
5. Een van de vele mooie maar technische brieven tussen ons, met 'zijn tijd', gepeperd met een prachtige dosis leerstof;
ik heb het geluk gehad dat we alletwee met elkaar hard waren, maar dat we de zekerheid hadden dat we nooit van elkaar wegliepen, zonder een veelbetekenende handdruk met het beeld van jicht zowel voor hem als voor mij (another world)
6. Voor mijn broers en zussen het fragment uit zijn brief van 01/01/01 (echt waar) met zijn prachtige visie over dood (ik was wellicht de enige die daar met hem zo dikwijls over babbelde), en die ik deels net zoals hem ook via ratio vond, maar ik ben te jong om een uitspraak te maken over het 'kompas' in mij
7. Tot slot: een van mijn laatste brieven eind 2001 aan vader (kopie vaatje) mijn mystieke doodsdroom vlak bij 'ziener' stientje van belle (indien niet voortijdig geboren zou ze nu bijna vier maand zijn geweest)

8. Adellijke titels: Mijn vader was zowel ridder in de Leopoldsorde als ridder van de Kroonorde (had daar zowel de medaille als het Kruis van 1ste klasse van ontvangen). Klik hier voor de PDF-versie daarvan.

9.1. Brief omtrent de V1-bom die in WO II (wereldoorlog twee) te Hoeke neerviel en die mijn vader zelf naast de kerktoren van Sint-Jozef heeft zien vliegen & brommen

9.2. Brief omtrent zijn vader  die in WO II (wereldoorlog twee) verschillende malen ontsnapte aan de Duitsers en deserteerde, o.a. ontsnapte op een fiets zonder zadel om terug naar zijn vrouw en vele kinderen te gaan (Andréas Van Belle).

9.3. Brief met mijn vraag gevonden naam Leopold Van Belle te Stalhille?

9.4. Brief omtrent mijnramp te Marcinelles.

10. Hier vindt u alle 11 de geboortekaartjes van de Van Belletjes en een gedichtje ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Monica Deleu (mijn moeder).
 

 

van belle jean marc

uit